Κωδικός Προϊόντος: B008
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
8.65€
Χωρίς ΦΠΑ: 7.66€
Επικοινωνήστε
 • Email

  info@xlootapitas.gr

 • Phone

  Δευτέρα - Παρασκευή
  9:00-21:00
  Σάββατο
  9:00 - 15:00

  +210 941-77-85

Επικοινωνήστε

Πάθος για το γκαζόν

Η διεθνής παρουσία της εταιρείας BARENBRUG, της δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει αξιόπιστες λύσεις και προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία εστιάζει στην έρευνα και εξέλιξη των πρωτοποριακών προϊόντων της αλλά και στην επιτυχή προώθησή τους στην αγορά. Στόχος είναι η ενδυνάμωση, ακόμα περισσότερο, της θέσης της στην υπάρχουσα αγορά και η χρησιμοποίηση αυτών των θεμελίων για την είσοδο της σε νέες αγορές.


Έρευνα και εξέλιξη

Η επιτυχία της εταιρείας Barenbrug εξαρτάται ολοκληρωτικά από την ποιότητα. Το αντικείμενο της είναι η παραγωγή νέων φυτών. Η εταιρεία Barenbrug διαλέγει και εξελίσσει φυτά για διάφορες χρήσεις, με εξειδίκευση στον χλοοτάπητα. Ο οίκος Barenbrug ξοδεύει πολύ χρόνο και κόπο για την ποιότητα του χλοοτάπητα. Έχει παρουσιάσει μοναδικά συστήματα που εγγυώνται ποιοτικά προϊόντα με τα υψηλότερα στάνταρτ. Όλοι οι σπόροι παράγονται υπό την επίβλεψή της, ενώ δοκιμάζονται εντατικά σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Έρευνα

Χρειάζονται περίπου 15 χρόνια βελτίωσης φυτών για να εξελιχθεί μια νέα ποικιλία, αυτό σημαίνει ότι αν η βελτίωση αρχίσει σήμερα η ποικιλία θα είναι διαθέσιμη το 2032. Η εταιρεία Barenbrug ξοδεύει πολύ χρόνο ακούγοντας τους πελάτες της, για να σιγουρευτεί ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις μελλοντικές τους απαιτήσεις. Γι’ αυτόν το λόγο είναι σε θέση να προσφέρει μοναδικές ποικιλίες όπως η Barcoel (Koeleria macrantha) και Barcampsia (Descampsia cespitosa), ακούγοντας τους πελάτες της 20 χρόνια πριν, οι οποίοι ζητούσαν ποικιλίες με καλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλής συντήρησης και ειδικών συνθηκών όπως σκιά και ξηρασία.Εξέλιξη

Η βελτίωση φυτών για την παραγωγή νέων ειδών και ποικιλιών παίζει σημαντικό ρόλο στην στρατηγική εύρεσης λύσεων, όμως κοιτώντας βαθύτερα στις υπάρχουσες ποικιλίες, λόγω της εξέλιξης που έχει γίνει, η εταιρεία Barenbrug ψάχνει για χαρακτηριστικά «κλειδιά» που μπορούν να προσφέρουν πρακτικές λύσεις στις ανάγκες του σήμερα. Χαρακτηριστικά όπως φύτρωμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, ανάπτυξη σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες και αντοχή σε ασθένειες γίνονται όλο και πιο αναγκαία. Μία ποικιλία μέσα σε μίγμα μπορεί να μετατρέψει τα αρνητικά της σημεία σε θετικά και χρήσιμα. Αυτό αποδεικνύεται από το εντατικό πρόγραμμα δοκιμών της εταιρείας. Ο χλοοτάπητας είναι ένας πληθυσμός από πολλά φυτά υπό συνεχή ανταγωνισμό αλλά και συνεργασία μεταξύ τους , ενώ ταυτόχρονα επηρεάζονται από το περιβάλλον και την φθορά από την χρήση. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι ποικιλίες σπάνια χρησιμοποιούνται σαν μονοκαλλιέργειες, πιο πολύ χρησιμοποιούνται μαζί με άλλα είδη ή μέσα σε μίγματα από διαφορετικές ποικιλίες για να εξασφαλίσουν ποιότητα, αντοχή και υψηλή αισθητική. Για πολλά χρόνια ο οίκος Barenbrug εστιάζει τόσο στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ποικιλιών όσο και στην εφαρμογή τους σε μίγματα κορυφαίας απόδοσης, μετά από πολυάριθμες δοκιμές σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.

BARSHADE – ΜΕΙΓΜΑ ΣΚΙΑΣ

Μίγμα ειδικά σχεδιασμένο για σκιά.

Διαθέσιμες συσκευασίες: 25Kg

 

 • Αντοχή στην σκιά αλλά και στον ήλιο.
 • Γρήγορο φύτρωμα.
 • Αντοχή στο κρύο.
 • Συνίσταται ιδιαίτερα για σκιαζόμενους χώρους, χλοοτάπητα εξαιρετικής εμφάνισης όλο το χρόνο σε βίλες, κ.λ.π.

Σύνθεση

Festuca Arundinacea

35 %

Festuca Rubra Rubra

35 %

Lolium Perenne

15 %

Festuca Ovina

10 %

Poa Pratensis

5 %

 

Σπόρος
Πυκνότητα σποράς (γρ./τ.μ.) 45 - 50
Ταχύτητα Εγκατάστασης Υψηλή
Ανάπτυξη Υψηλή
Ανάγκες λίπανσης Χαμηλές
Αντοχή στη σκίαση Πολύ υψηλή
Αντοχή στο πάτημα Χαμηλή
Αντοχή στην ξηρασία Μέση
Ύψος κοπής από 40 mm