Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έχουν φθορά και σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα το χειμώνα, έχουν σχεδόν χάσει την κάλυψη από τον χλοοτάπητα.

Το Speedy Green είναι η ιδανική λύση, είναι εξαιρετικά κατάλληλο για επισπορά σε γήπεδα που πρέπει να ανακαινιστούν την χειμερινή σεζόν. Ειδικότερα, αν ο χρόνος είναι περιορισμένος, χάρη στις καλύτερες ποικιλίες που περιέχει θα δώσει μια γρήγορη εγκατάσταση μετά τη σπορά στο ανακαινισμένο γήπεδο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στους “δύσκολους” μήνες στο τέλος ή στην αρχή του έτους όταν στρεσάρεται ο χλοοτάπητας και ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μηδενικός. To Speedy Green μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες εδάφους (κάτω από 10οC) και μετά από μια σύντομη περίοδο ανάκτησης (10 ημερών) η χρήση του γηπέδου μπορεί να παραταθεί με πρόσθετες ώρες παιχνιδιού!


Πρωτοποριακή λύση
Το Speedy Green έχει εξαιρετικά γρήγορη βλάστηση και εγκατάσταση, ακόμα και μετά από επισπορά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το Speedy Green κάτω από ψυχρές θερμοκρασίες φυτρώνει και εγκαθίστανται πιο γρήγορα από άλλες κοινές ποικιλίες Lolium Perenne.

Περιλαμβάνει ποικιλίες Lolium Perenne τελευταίας γενιάς που χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά, με σκούρο πράσινο χρώμα, με λεπτότερα φύλλα και ως εκ τούτου κουρεύονται πολύ χαμηλά προσφέροντας ένα πιο γρήγορο ποδοσφαιρικό παιχνίδι.